EKZ Benelux Mechelen

Overheidsopdrachten “RFID stations bibliotheek Predikherenklooster”, “Predikheren – Bib-gerelateerde ICT – Intelligente inleverkasten” en “Boekdrop bibliotheek Predikherenklooster”.

Voor de prachtige, nieuwe bibliotheek in het Predikherenklooster in Mechelen heeft HSBIB de levering en installatie mogen verzorgen van bijna de volledige automatisatie.  Zo onder meer:

  • RFID-automatisatie:
  • 6 zelfuitleenstations met losse componenten
  • 5 personeelsstations : hard- en software
  • een book drop
  • Intelligente inleverkasten

De bibliotheek van Mechelen heeft gekozen voor zelfbedieningsautomaten met losse componenten. Er werd ook rekening gehouden met kinderen:  één van de opstellingen werd speciaal voorzien voor hen, zodat ook kinderen zelfstandig boeken kunnen inleveren.

Voor de personeelsstations werd zowel de hard- als de software geleverd.

De intelligente inleverkasten registreren automatisch welke boeken er teruggebracht worden… de verwerking gebeurt volledig automatisch.  Een héél eenvoudig, maar vooral tijd- en werk besparend concept.  De kasten werden op maat gemaakt om mooi te passen in de originele en prachtige omkadering en inrichting van de bibliotheek.

Een heel mooi resultaat!

De book drop is een intelligente brievenbus waar mensen hun uitgeleende boeken snel kunnen inleveren.  Ook hier wordt werk bespaard, maar met een book drop denkt een bibliotheek vooral ook aan de service en het comfort die ze haar klanten kan bieden, aangezien men ontleende boeken ook buiten de openingsuren van de bib kan binnenbrengen.

Ook hier gaat de verwerking en registratie van de inlevering automatisch.

Ook een opleiding voor het personeel werd voorzien.
De vorm, plaats en installatie van alle toestellen werd op voorhand uitgebreid besproken, zodat aan alle wensen van de klant voldaan zou kunnen worden.